Σύντομο Βιογραφικό

Η φωτογραφία μου
Ο δημοσιογράφος και μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Πάνος Γεραμάνης (1945 - 2005) γεννήθηκε στο Βασιλικό Χαλκίδας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Οι δύο αγάπες του ήταν το λαϊκό τραγούδι και το ποδόσφαιρο. Από δεκαπέντε χρονών κατέβαινε τις Κυριακές με νταλίκες ή με όποιο άλλα μέσο εύρισκε για να παρακολουθήσει την ομάδα του. Στη δουλειά του, οι λαϊκοί τραγουδιστές είχαν γίνει οι καλύτεροί του φίλοι. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά (Φως, Σούπερ Σπορ, Απογευματινή, Εθνος κ.ά.). Από το 1986 εργαζόταν στα Νέα. Το μεγάλο του πάθος ήταν το λαϊκό τραγούδι στο ραδιόφωνο. Το 1989 έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στον «902 - Αριστερά στα FM» με τις εκπομπές «Μικρόφωνο στο τραγούδι» και «Για τους ανθρώπους της νύχτας» και από το Μάρτιο του 1990 μεταπήδησε στην ΕΡΑ, όπου για δεκαέξι χρόνια παρουσίαζε τους «Λαϊκούς Βάρδους» στο δεύτερο Προγραμμα και για δέκα χρόνια περίπου τους "Άσσους των Γηπέδων" στην ΕΡΑ-Σπόρ. Σήμερα λειτουργεί μόνο στο Internet ο ραδιοφωνικός σταθμός "Το JUKE BOX" με ρεπερτόριο και εκπομπές από από την συλλογή και το αρχείο του Π.Γεραμάνη όλο το 24-ωρο. Λαικά για όλους τους φίλους του Πάνου και του λαικού Τραγουδιού.

26 Απριλίου 2010

Πάνος Γεραμάνης - Σε δρόμους Λαϊκούς

Η Ζωή και το έργο του Λαϊκού Δημοσιογράφου
Ένα Βιβλίο για τη ζωή του Πάνου Γεραμάνη που έγραψε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Καρδάσης. Αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτές τίς μέρες από τις εκδόσεις Άγκυρα.
Περιέχει άγνωστα ντοκουμέντα από την ζωή του Πάνου, σπάνιες φωτογραφίες, καταλόγους των εκπομπών και μεγάλη συνέντευξη του Στέλιου Καζαντζίδη. Το ένθετο CD είναι μια μικρή έκπληξη!!

Η η παρουσίασή του βιβλίου θα γίνει την Δευτέρα 10 Μαϊου 12.00 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας και Βουκουρεστίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.