Σύντομο Βιογραφικό

Η φωτογραφία μου
Ο δημοσιογράφος και μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Πάνος Γεραμάνης (1945 - 2005) γεννήθηκε στο Βασιλικό Χαλκίδας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Οι δύο αγάπες του ήταν το λαϊκό τραγούδι και το ποδόσφαιρο. Από δεκαπέντε χρονών κατέβαινε τις Κυριακές με νταλίκες ή με όποιο άλλα μέσο εύρισκε για να παρακολουθήσει την ομάδα του. Στη δουλειά του, οι λαϊκοί τραγουδιστές είχαν γίνει οι καλύτεροί του φίλοι. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά (Φως, Σούπερ Σπορ, Απογευματινή, Εθνος κ.ά.). Από το 1986 εργαζόταν στα Νέα. Το μεγάλο του πάθος ήταν το λαϊκό τραγούδι στο ραδιόφωνο. Το 1989 έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στον «902 - Αριστερά στα FM» με τις εκπομπές «Μικρόφωνο στο τραγούδι» και «Για τους ανθρώπους της νύχτας» και από το Μάρτιο του 1990 μεταπήδησε στην ΕΡΑ, όπου για δεκαέξι χρόνια παρουσίαζε τους «Λαϊκούς Βάρδους» στο δεύτερο Προγραμμα και για δέκα χρόνια περίπου τους "Άσσους των Γηπέδων" στην ΕΡΑ-Σπόρ. Σήμερα λειτουργεί μόνο στο Internet ο ραδιοφωνικός σταθμός "Το JUKE BOX" με ρεπερτόριο και εκπομπές από από την συλλογή και το αρχείο του Π.Γεραμάνη όλο το 24-ωρο. Λαικά για όλους τους φίλους του Πάνου και του λαικού Τραγουδιού.

13 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


Tη Δευτέρα στις 10 Μαϊου, στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. Και 12 το μεσημέρι έγινε τιμητική εκδήλωση, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, με αφορμή την έκδοση της βιογραφίας του αγαπημένου δημοσιογράφου Πάνου Γεραμάνη, που έγραψε ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Βασίλης Καρδάσης με τίτλο: ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ " σε δρόμους λαϊκούς ".
Η αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κατάμεστη από αγαπημένους του φίλους, συναδέλφους αλλά και απλούς θαυμαστές του δημοσιογράφου που άφησε εποχή, στην ελληνική ραδιοφωνία και όχι μόνο, για το ήθος του αλλά και την πολιτιστική προσφορά του.
Η συγκίνηση διάχυτη και οι μνήμες έντονες και ζωντανές για όσους τον έζησαν σαν φίλο, σαν συνάδελφο αλλά και σαν άνθρωπο στο σύνολο της προσωπικότητας του.
Το βιβλίο προλόγισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσαλαπάτης.
Για τον Πάνο Γεραμάνη και το βιβλίο μίλησαν: ο ποδοσφαιριστής Αριστείδης Καμάρας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοντογιάννης, ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο ψυχίατρος, αναπληρωτής καθηγητής της ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Πλουμπίδης, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Ρεσβάνης, η εκδότρια Αναστασία Παπαδημητρίου και τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου Βασίλης Καρδάσης και η αγαπημένη σύντροφος της ζωής του Ναυσικά.
Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά από τον μουσικό Λάκη Ορφανίδη που ερμήνευσε μοναδικά με το μπουζούκι του το ταξίμι του λαϊκού οργανοπαίχτη "Μπέμπη" (παρατσούκλι του Δημήτρη Στεργίου) που ήταν και το μουσικό, εμβληματικό σήμα της ραδιοφωνικής εκπομπής του Πάνου Γεραμάνη.